O LE A LE VAAIGA UAmea mo le 2024?

uameaO tulaga o lo'o iai nei maketi uamea e aofia ai le fa'agesegese ae fa'atumau le toe fa'aleleia.O le manaoga o le uamea i le lalolagi o loʻo fuafua e toe faʻatupulaia i le tausaga o lumanaʻi, e ui o le maualuga o tului ma isi faʻalavelave faʻavaomalo-faʻatasi ai ma le osofaʻiga a tagata faigaluega a le Iunaite Setete i Detroit, Mich-o loʻo faʻaauau pea ona aʻafia i fesuiaiga o manaʻoga ma tau e aʻafia ai le uamea. le lumanai ole alamanuia.

Ole alamanuia uamea ose fua fa'atatau ile tamaoaiga ole lalolagi.O le pa'u o le US talu ai nei, maualuga o tau o le tau, ma mataupu tau sapalai, i totonu o le lotoifale ma le lalolagi atoa, o mea taua ia mo mea o loʻo tutupu i le maketi uʻamea, e ui lava e foliga mai latou te le o sauni e faʻalavelaveina le faʻaleleia atili o le tele o atunuʻu manaʻomia ma le tuputupu aʻe. fua fa'atatau ile 2023.

I le maeʻa ai o le 2.3% rebound i le 2023, o le World Steel Association (worldsteel) o loʻo valoia le 1.7% o le faʻatupulaia o le manaʻoga o le uʻamea i le lalolagi i le 2024, e tusa ai ma lana lipoti lata mai Short Range Outlook (SRO).A'o fa'amoemoeina le fa'aitiitia o le saoasaoa i Saina, o le ta'uta'ua o le u'amea i le lalolagi, o le tele o le lalolagi o lo'o fa'amoemoe e fa'atupula'ia le mana'oga uamea.E le gata i lea, o le International Stainless Steel Forum (worldstainless) o loʻo faʻamoemoeina le faʻaogaina o le uʻamea i le lalolagi i le 3.6% i le 2024.

I totonu o le US, o loʻo faʻasolosolo ai le toe faʻaleleia o le tamaoaiga i le maeʻa ai o le faʻamaʻi, ua faʻagesegese le gaosiga o gaioiga, ae tatau ona faʻaauau le tuputupu aʻe i vaega e pei o atinaʻe lautele ma le gaosiga o le malosi.Ina ua uma ona paʻu i le 2.6% i le 2022, na toe faʻafoʻi i tua le uʻamea a Amerika i le 1.3% i le 2023 ma ua faʻamoemoe e toe faʻatupulaia i le 2.5% e oʻo atu i le 2024.

Ae ui i lea, o se tasi o suiga e leʻi mafaufauina e mafai ona matua aʻafia ai le pisinisi uʻamea mo le vaega o totoe o lenei tausaga ma oʻo atu i le 2024, o le faʻaauau pea o feeseeseaiga a tagata faigaluega i le va o le United Auto Workers (UAW) union ma le "Big Three" automakers-Ford, General Motors, ma Stellantis. .

O le umi o le taʻavale, o le faʻaitiitia o taavale e gaosia, faʻaitiitia ai le manaʻoga mo uʻamea.O le u'amea e sili atu ma le afa o mea e maua mo se ta'avale masani, e tusa ai ma le American Iron and Steel Institute, ma toetoe 15% o uta u'amea a Amerika e alu i fale ta'avale.O le fa'aitiitia o le mana'oga mo u'amea fa'a'avevela ma fa'apalapala fa'atasi ma le fa'aitiitiga o fasi uamea gaosi ta'avale e ono mafua ai le tele o suiga o tau i le maketi.

Ona o le tele o le u'amea e masani ona sau mai le gaosiga o ta'avale, o le fa'aitiitia o le gaosiga ma le mana'omia mo le sila ona o le fa'alavelave e ono mafua ai le si'itia tele o tau o u'amea.I le taimi nei, o le faitau afe o tone o oloa e leʻi faʻaaogaina o loʻo totoe i luga o le maketi e taʻitaʻia ai le paʻu o tau o uʻamea.E tusa ai ma se lipoti talu ai nei mai le EUROMETAL, na amata ona faʻavaivaia tau uʻamea vevela ma vevela i vaiaso e oʻo atu i le osofaʻiga a le UAW ma oʻo atu i latou pito sili ona maualalo talu mai le amataga o Ianuari 2023.

Ua matauina e le Worldsteel's SRO o le faatauina atu o taavale ma taavale mama i le US na toe maua i le 8% i le 2023 ma sa fuafua e siitia i le 7% faaopoopo i le 2024. Ae peitai, e le o manino pe o le a le ogaoga o le osofaiga e mafai ona aafia ai le faatauina atu, gaosiga, ma, o le mea lea, uamea. mana'oga.


Taimi meli: Tes-12-2023