O le a le isi mea mo le maketi uamea?

O tau uamea a Amerika o loʻo tumau pea i lalo i lalo e oʻo mai i le aso 9 Setema 2022. O lumanaʻi mo oloa ua paʻu mai le latalata i le $1,500 i le amataga o le tausaga e fefaʻatauaʻi ai i le $810 faʻailoga i le amataga o Setema - o se pa'ū i luga ole 40% tausaga-i. -aso (YTD).

Ua vaivai le maketi o le lalolagi talu mai le faaiuga o Mati ona o le siisii ​​o le tamaoaiga, Covid-19 loka i vaega o Saina ma feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini ua faateleina ai le le mautonu o manaoga i le 2022 ma le 2023.

O le US Midwest Domestic Hot-Rolled Coil (HRC) Steel (CRU) faʻaauau peakonekarate lumanaina pa'u i lalo 43.21% talu mai le amataga o le tausaga, na tapunia mulimuli i le $812 i le aso 8 Setema.

O tau o le HRC na paʻu i le tele o masina maualuga i le ogatotonu o Mati, ona o popolega o sapalai i luga o oloa gaosi ma faʻatau atu i Rusia ma Iukureini na lagolagoina le maketi.

Ae ui i lea, o lagona o maketi ua leaga talu mai le lokaina o le malo i Shanghai i le amataga o Aperila, ma mafua ai ona paʻu tau i vaiaso mulimuli ane.O le nofoaga autu tau tupe a Saina na faʻamutaina aloaʻia lana loka lua masina i le aso 1 o Iuni ma toe faʻamutaina isi tapulaʻa i le 29 Iuni.

O le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o Saina ua maua le malosi ia Iulai, ona ua faʻaleleia atili le talitonuga ma ua faʻatupulaia le pisinisi, e ui lava i faʻalavelave faʻafuaseʻi Covid i le atunuʻu.

E te fiafia e a'oa'o atili e uiga i tau o oloa u'amea ma latou va'aiga?I totonu o lenei tusiga, o le a tatou vaʻavaʻai i tala fou o loʻo aʻafia ai le maketi faʻatasi ai ma faʻamatalaga tau uʻamea a le au suʻesuʻe.

O le le mautonu o le geopolitical e mafua ai le le mautonu o maketi uamea

I le 2021, o le US HRC steel price na maualuga mo le tele o le tausaga.Na ausia le maualuga o le $1,725 ​​i le aso 3 o Setema ae leʻi paʻu i le kuata lona fa.

US HRC tau uʻamea ua fesuisuiaʻi talu mai le amataga o le 2022. E tusa ai ma faʻamatalaga tau uʻamea CME, o le konekarate Aukuso 2022 na amata le tausaga i le $ 1,040 i le tone puupuu, ma pa'ū i lalo ifo o le $ 894 i le 27 Ianuari, aʻo leʻi toe faʻaleleia i luga aʻe o le $ 1,010 i le 25. Fepuari - o le aso talu ona osofaʻia e Rusia Iukureini.

O le tau na siitia i le $1,635 i le tone puʻupuʻu i le aso 10 Mati ona o popolega e uiga i faʻalavelave i le sapalai o uʻamea.Ae na suia le maketi i le tali atu i loka i Saina, lea na faʻaititia ai le manaʻoga mai le tele o tagata faʻatau uamea i le lalolagi.

us-u'amea-fa'asino igoa

I lana Vaaiga Puupuu (SRO) mo le 2022 ma le 2023, o le World Steel Association (WSA), o se faʻalapotopotoga taʻutaʻua o alamanuia, fai mai:

"O le sasaa o le lalolagi mai le taua i Iukureini, faatasi ai ma le maualalo o le tuputupu aʻe i Saina, o loʻo faʻaalia ai le faʻaitiitia o faʻamoemoega o le tuputupu aʻe mo le uʻamea o le lalolagi i le 2022.
“O loʻo iai isi faʻafitauli faʻaletonu mai le faʻaauau pea o faʻamaʻi pipisi i nisi o vaega o le lalolagi, aemaise lava Saina, ma le siʻitia o tului.O le faʻamoemoeina o le faʻamalosia o faiga faʻavae tau tupe a Amerika o le a afaina ai le tamaoaiga o loʻo aʻafia ai tamaoaiga."

I se vaega i luga o le vaega faufale a le EU i le amataga o Setema, na faʻailoa mai ai e le au suʻesuʻe ING Maurice van Sante o faʻamoemoega o le maualalo o manaʻoga i le lalolagi atoa - e le gata i Saina - o loʻo faʻaititia ai le tau o le uʻamea:

“Talu mai le tulai mai o le faamai i le 2020, o le tele o mea faufale ua siitia le tau, ae peitai, o nisi o nei tau ua mautu pe ua faaitiitia foi i nai masina talu ai. i le faʻamoemoe o le maualalo o manaʻoga uamea ona o faʻamatalaga mo le atinaʻeina o le tamaoaiga i le tele o atunuu ua faʻaititia."

Taimi meli: Sep-14-2022