Faasoa atu ni tala fou ia te oe.

Le Fa'atauga Fa'atauaina
Manuia le aso.

Faasoa atu ni tala fou ia te oe.

A: Oxford Economics fa'atatau le maketi faufale o le lalolagi sa fa'atauaina i le US$10.7 trillion i le 2020;US$5.7 trillion o lenei oloa na maua i maketi o loʻo faʻatupuina.
O le maketi faufale o le lalolagi e faʻamoemoe e faʻatupulaia i le US $ 4.5 trillion i le va o le 2020 ma le 2030 e oʻo atu i le US $ 15.2 trillion ma le US $ 8.9 trillion i maketi fou i le 2030.

B: 2021 ua oʻo mai i le iʻuga.O le aso malolo o le Tausaga Fou a Saina o le a amata i le faaiuga o Ianuari 2022. O le falegaosimea o le a tapunia i luma atu o le taimi faatulagaina ma o le a faia se aso malolo e tasi le masina e toetoe lava a oʻo i le ogatotonu o Ianuari.
O le Tausamiga o le Tautotogo o le vaitau pito i luga ole feoaiga o tagata.Ina ia aloese mai le faʻasalalauina o le COVID-2019, o le ai ai aso malolo vave.
Ina ia mafai ona ausia le soliga carbon mo le puipuiga o le siosiomaga, o nisi fale gaosi oloa o le a tapunia vave.

C: Fa'asoa tala e uiga i tau o felauaiga.O le Fono a Malo Aufaatasi i Fefaatauaiga ma Atinaʻe (UNCTAD) na taʻua i lana iloiloga o felauaiga i le 2021 e faapea, afai e faʻaauau pea le siʻitia i le taimi nei i uta o uta, e ono siitia ai le tau o oloa faaulufale mai i le lalolagi i le 11%, ma le tau o tagata faatau i le 1.5% ma le 2023.
O uafu tetele o le lalolagi ua feagai ma tulaga eseese o le pisi.Na fa'alavelaveina le ulua'i fa'atulagaga, fa'atasi ai ma le fa'amaloloina o le folauga ma le fa'asa o le uafu, ma tu'uaiga fa'aletonu le gafatia.
Fai mai nisi o le au fai uta: O le tau maualuga i lenei vaiaso o le tau maualalo lea i le vaiaso fou!
E le mafai ona tatou faapea atu o le a faaauau pea ona siitia le tau o uta, ae o le a tumau pea le maualuga.

Afai e te manaʻo e maua nisi tala fou e uiga i le maketi Saina poʻo le tulaga o le lalolagi, faamolemole ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi ma fefaʻasoaaʻi ma i matou.

Afai e iai sau fuafuaga fa'atau, e fautuaina e fa'atulaga vave.A leai, o le aso malolo o le a matua afaina ai le fuafuaga o le gaosiga ma le tuʻuina atu.


Taimi meli: Tes-31-2021