Russian FM e asiasi i Saina, talanoaina popolega masani

Rusia-FM

O le Minisita o le Va i Fafo a Rusia Sergey Lavrov o le a faia se asiasiga e lua aso i Saina e amata i le Aso Gafua, e faailoga ai lana uluai asiasiga i le atunuu talu mai le faamai o le coronavirus.

I le taimi o le asiasiga, o le a faia e le Fono a le Setete ma le Minisita o le Va i Fafo Wang Yi talanoaga ma Lavrov e faʻatusatusa ai faʻamatalaga i luga o sootaga Saina-Rusia ma fefaʻatauaiga maualuga, o le tala lea a le sooupu a le Matagaluega o le Va i Fafo Zhao Lijian i se fonotaga o talafou i aso taitasi.

O le a latou talanoaina foi mataupu faʻaitulagi ma faʻavaomalo o popolega masani, o lana tala lea.

Fai mai Zhao, e talitonu o ia o le asiasiga o le a faʻamalosia atili ai le maualuga o le atinaʻeina o tulaga maualuga o sootaga vaʻa ma faʻamalosia le galulue faʻatasi i le va o atunuu e lua i mataupu faʻavaomalo.

I le avea ai ma paaga faʻapitoa mo le faʻamaopoopoina, o Saina ma Rusia o loʻo tumau pea le fesoʻotaʻiga vavalalata, ona o le Peresetene Xi Jinping e lima talanoaga i luga o le telefoni ma le Peresetene Rusia o Vladimir Putin i le tausaga talu ai.

Ona o le tausaga nei e atoa i ai le 20 tausaga o le Feagaiga o le Felagolagoma'i ma le Felagolagoma'i i le va o Saina ma Rusia, ua mae'a ona malilie malo e lua e toe fa'afou le feagaiga ma fa'aoga atili i le vaitau fou.

O le feagaiga o se mea taua i le talafaasolopito o sootaga Sino-Rusia, na saunoa ai le failauga, ma faaopoopo atu e tatau i itu e lua ona faamalosia fesootaiga e faataatia ai le faavae mo le atinae atili.

Na taʻua e Li Yonghui, o se tagata suʻesuʻe o suʻesuʻega a Rusia i le Chinese Academy of Social Sciences, o le asiasiga o se faʻamaoniga lea o soʻotaga vaʻa ua mafai ona tetee atu i le galuega o le tauina o le faʻamaʻi COVID-19.

Na ia faaopoopo mai o Saina ma Rusia sa tutu felagolagomaʻi ma galulue vavalalata e tetee uma i le coronavirus ma le "virus faʻapolokiki" -le faiga faʻapolokiki o le faʻamaʻi.

E ono mafai e atunuu e lua ona faasolosolo malie ona toe amata asiasiga i tulaga maualuga ma le alualu i luma o le tulaga mataʻutia, o lana tala lea.

Fai mai Li, a o taumafai le Iunaite Setete e galulue faatasi ma paaga e taofia Saina ma Rusia, e tatau i atunuu e lua ona fesuiai manatu ma saili se maliega e saili atili ai avanoa mo le latou faamaopoopoina.

O Saina sa avea ma paaga sili ona tele a Rusia mo fefaʻatauaʻiga mo le 11 tausaga sosoo, ma o fefaʻatauaʻiga lua i luga atu o le $107 piliona i le tausaga talu ai.


Taimi meli: Mati-19-2021