O tapula'a o le fa'aogaina o le eletise ua fa'amoemoe e fa'amama

E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai a le China Electricity Council, o le faʻaaogaina o le eletise i le fitu masina muamua o lenei tausaga na siʻitia i le 15.6 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le 4.7 trillion kilowatt-itula.

Eletise

O le faʻaauau pea o le faʻaogaina o le eletise i nisi o itulagi o Saina ua sauni e faʻamalieina, ona o taumafaiga a le malo e taofiofia le siʻitia o le tau o le koale ma faʻaleleia le sapalai o le koale mo fale eletise o loʻo faʻamoemoe e faʻaleleia ai le tuʻuina atu o le eletise ma le manaʻoga, o le tala lea a le au atamamai i le Aso Gafua. .

Na latou fai mai foi o se paleni sili atu o le a iu lava ina ausia i le sapalai o le eletise, faʻatonutonuina o le carbon dioxide ma le faʻatupulaia o le tamaoaiga, aʻo agaʻi atu Saina i se faʻafefiloi eletise lanu meamata e faʻataunuʻu ai lana tautinoga i sini faʻamalama o le carbon dioxide.

O faiga e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le eletise i fale gaosi oloa o loʻo faʻamalosia nei i totonu ole 10 itumalo faʻaitulagi, e aofia ai le malosi o le tamaoaiga o Jiangsu, Guangdong ma Zhejiang itumalo.

O fa'afitauli o le sapalai o le eletise ua mafua ai fo'i le motusia o nisi o lo'o fa'aogaina fale i Sasa'e Sasa'e o Saina.

"O loʻo i ai le le lava o le eletise i le atunuʻu i se tulaga, ma o le mafuaʻaga autu o le faʻatupulaia o le manaʻomia o le eletise e mafua mai i le toe faʻaleleia muamua o le tamaoaiga ma le maualuga o tau mo oloa faʻamalosi malosi," o le tala lea a Lin Boqiang, faatonu o le China Center mo Energy Economics Research i le Iunivesite o Xiamen.

"Ona o le tele o faiga o loʻo faʻamoemoeina mai pulega e faʻamautu ai le sapalai o le koale ma faʻalavelave ai le siʻitia o le tau o le koale, o le a toe suia le tulaga."

E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai a Saina Eletise Council, o le faʻaaogaina o le eletise i le fitu masina muamua o lenei tausaga na siʻitia i le 15.6 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le 4.7 trillion kilowatt-itula.

O le National Energy Administration na faia fonotaga i le faʻamautinoaina o le lava o sapalai o koale ma kesi i le taumalulu ma le tautotogo o loʻo sau, aemaise lava mo le gaosiga o le eletise ma le faʻamafanafanaina o fale.

Fai mai Lin, o le siisii ​​o tau o oloa e malosi le malosi, e pei o uʻamea ma uʻamea e le faʻafefe, ua fesoasoani i le televave o le manaʻomia o le eletise.

Zeng Ming, o le ulu o le Initaneti o le Energy Research Center i North China Electricity Power University, fai mai o pulega tutotonu ua amata ona faia ni faiga e faamautu ai sapalai koale ma faamautu ai le tau o le koale.

Ona o le malosi mama ma le malosi fou e faamoemoe e faia se sao tele atu ma umi i le fefiloi malosi a Saina nai lo le koale, o le a faʻaaogaina le malosi o le koale e faapaleni ai le laina nai lo le faʻamalieina o manaʻoga, o le tala lea a Zeng.


Taimi meli: Sep-28-2021