Asiasiga a Nancy Pelosi i Taiwan

Fofoga Fetalai Nancy Pelosina taunuu i Taiwan i le Aso Lua, o le tetee atu i lapataiga mamafa mai Beijing e faasaga i se asiasiga e manatu le vaega faaupufai a Saina o se luitau i lana pule silisili ese.

Mrs. Pelosi, o le ofisa sili ona maualuga o le US i le kuata seneturi e asiasi i le motu, lea o Beijingtagi o se vaega o lona teritori, ua sauni e feiloai i le Aso Lulu ma le Peresetene Taiwanese Tsai Ing-wen ma faipule o le malo faatemokalasi e pulea e le tagata lava ia.

O ofisa Saina, e aofia ai le taʻitaʻi o Xi Jinpingi se telefonii le vaiaso talu ai ma Peresitene Biden, na lapatai mai e uiga i faiga e le o taʻua e tatauO le asiasiga a Mrs. Pelosi i Taiwanfa'aauau.

Mulimuli i'i ma le Wall Street Journal mo fa'amatalaga ola i lana asiasiga.

Ua taofia e Saina le auina atu i fafo o le oneone i Taiwan

leoleo

Fai mai le Matagaluega o Pisinisi a Saina i le Aso Lulu, o le a taofia le auina atu o oneone masani i Taiwan, i ni nai itula talu ona taunuu le Fofoga Fetalai o Nancy Pelosi i Taipei.

I se faamatalaga puupuu i luga o lana upega tafaʻilagi, na taʻua ai e le Matagaluega o Pisinisi le taofia o le auina atu i fafo na faia e faavae i luga o tulafono ma tulafono faatonutonu ma na amata faamamaluina i le Aso Lulu.E le'i ta'ua mai po'o le a le umi o le fa'amalologa.

Ua ta’usalaina e Saina le asiasiga a Mrs. Pelosi i Taiwan, ma fai mai e mana’omia ni faiga e le’i fa’ailoaina pe a fa’aauau lana asiasiga.

A o lei tulaueleele Mrs. Pelosi i le motu, na taofia e Saina le faaulufaleina mai o nisi o mea taumafa mai Taiwan mo se taimi, e tusa ai ma matagaluega e lua a Taiwanese.O Saina o le pa'aga tau fefa'ataua'iga tele a Taiwan.

Ua fa'amoemoe e fa'aoga e Beijing lona malosi tau tamaoaiga ma fefa'ataua'iga e fa'amalosi ai Taiwan ma fa'aalia ai lona le fiafia i le malaga a Mrs. Pelosi.

-- Na fesoasoani Grace Zhu i lenei tusiga.


Taimi meli: Au-03-2022