E amata le eliina o vaa tuai

tuai-eli

Le muamuaelie fa'amalosia e le mana o tagata po'o manu.O va'a eli e fa'aaoga e eli loloto ai i lalo o le vaitafe.O lepaketegafatia e masani lava e le sili atu nai lo 0.2 ~ 0.3 mita kupita.

shanghai-excavator

Na faasilasila e Shanghai le amataga o se suʻesuʻega o mea anamua o se nofoaga na malepelepe i le gutu o le Vaitafe o Yangtze i le Aso Lulu.

O le vaa malepelepe, ua taʻua o le Vaa Numera 2 i luga o le Yangtze River Mouth, o le "sili ona tele ma sili ona teuina, faatasi ai ma le tele o faʻamaumauga faʻaleaganuʻu o loʻo i luga o le vaʻa i suʻesuʻega o suʻesuʻega i lalo o le sami a Saina", o le tala lea a Fang Shizhong, faatonu o le Shanghai Municipal Administration for Culture. ma Turisi.

O le vaʻa faʻatau, na faʻaigoaina i le nofoaiga a le Emeperoa Tongzhi (1862-1875) i le Qing Dynasty (1644-1911), o loʻo nofo i le 5.5 mita i lalo ifo o le vasa i se faga i le itu i matu sasaʻe o Hengsha Island i le itumalo o Chongming.

Na maua e tagata suʻesuʻe i le eleele e tusa ma le 38.5 mita le umi ma le 7.8 mita le lautele i lona lautele.E tusa ma le 31 potu uta na maua, faatasi ai ma "faaputuga o mea sima na faia i Jingdezhen, Jiangxi itumalo, ma oloa lanu viole mai Yixing, Jiangsu itumalo," o le tala lea a Zhai Yang, sui faatonu o Shanghai Center mo le Puipuiga ma Suesuega o Aganuu. Toeaina.

Na amata faia e le Shanghai Municipal Cultural Heritage Administration se suʻesuʻega o measina faaleaganuu a le taulaga i le 2011, ma na maua ai le vaʻa malepelepe i le 2015.

O le palapala palapala, tulaga faigata o le alititai, ma le pisi o feoaiga i luga o le sami na aumaia ai luitau i le suesuega ma le eliina o le vaa, o le tala lea a Zhou Dongrong, sui faatonu o le Matagaluega o Felauaiga a le Shanghai salvage bureau.Na faʻaaogaina e le ofisa le tekinolosi o le eliina o le alalaupapa e faʻaaogaina i le talipupuni, lea na faʻaaogaina lautele i le fausiaina o auala i lalo o Shanghai, ma tuʻufaʻatasia i se faiga fou e aofia ai 22 lapoʻa faʻaofuofu faʻaofuofu o le a oʻo atu i lalo o le vaʻa malepelepe ma ave ese mai le. vai, faʻatasi ma le palapala ma mea faʻapipiʻi, e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi o le tino o le vaʻa.

O sea galuega fou "e faʻaalia ai le galulue faʻatasi i le puipuiga a Saina mo ana mea faʻaleaganuʻu ma faʻaleleia tekinolosi", o le tala lea a Wang Wei, le peresetene o le Chinese Archaeological Society.

O le suʻega e faʻamoemoe e maeʻa i le faaiuga o le tausaga nei, pe a tuʻuina atoa le vaʻa malepe i luga o se vaʻa laveaʻi ma ave i le auvai o Huangpu River i le itumalo o Yangpu.O se falemataaga o le gataifale o le a fausia iina mo le vaʻa malepelepe, lea o uta, fausaga o vaʻa ma e oʻo lava i le palapala o loʻo faʻapipiʻi i ai o le a avea ma mataupu o suʻesuʻega faʻasolopito, o le tala lea a Zhai i le aufaasālalau i le Aso Lua.

Fai mai Fang, o le mataupu muamua lea i Saina lea o loʻo faʻatinoina ai le eliina, suʻesuʻega ma falemataaga i le taimi e tasi mo se vaʻa malepelepe.

"O le vaʻa malepelepe o se faʻamaoniga mautinoa e faʻaalia ai le matafaioi faʻasolopito a Shanghai o se nofoaga autu o felauaiga ma fefaʻatauaʻiga mo Asia i Sasaʻe, ma e oʻo lava i le lalolagi atoa," o lana tala lea."O le taua o suʻesuʻega anamua na faʻalauteleina ai lo matou malamalama i le tala faasolopito, ma aumaia ai i le olaga vaaiga faʻasolopito."


Taimi meli: Mati-15-2022