EID MUBARAK

Eid-Mubarak

Eid Mubarak!E faitau miliona tagata Mosalemi i le lalolagi atoa o loo faamanatuina le Eid al-Fitr, ma faailogaina ai le faaiuga o Ramadan.

O fa’afiafiaga e amata i tatalo o le taeao i totonu o faletapuai ma malae tatalo, sosoo ai ma le fefa’asoaa’i o meaalofa fa’aleaganu’u ma le ‘aiga ma aiga ma uo.I le tele o atunuu, o le Eid al-Fitr o se aso malolo lautele ma o mea faʻapitoa e faia e faʻailogaina ai le faʻamoemoe.

I Kasa, e fiasefulu afe o Palesitina na potopoto i le Al-Aqsa Mosque e tatalo ma faamanatu le Eid al-Fitr.I Suria, e ui lava i le faʻaauau pea o feteʻenaʻiga faʻale-malo, ae na o atu tagata i auala o Tamaseko e faamanatu ai.

I Pakisitana, na unaʻia e le malo tagata e faʻamanatu ma le faʻamaoni le Eid ma aloese mai faʻatasiga tetele ona o le faʻamaʻi o le Covid-19.O mataupu ma maliu ua matua faateleina i totonu o le atunuu i vaiaso talu ai, ma ua laga ai popolega i le au ofisa o le soifua maloloina.

E faʻafeiloaʻi e tagata le tasi i le isi i le taimi o le Eid al-Fitr a o faʻatapulaʻaina tapulaʻa i le vanu o Kashmir i Initia.E na'o ni nai faletapuai filifilia e fa'atagaina ona faia tatalo fa'atasi i le vanu ona o popolega i le saogalemu.

I le taimi nei, i Peretania, na aʻafia ai le faʻamanatuga o le Eid i le faʻatapulaʻaina o le Covid-19 i faʻatasiga i totonu.O faletapuai na tatau ona faʻatapulaʻaina le aofaʻi o tagata tapuaʻi e ulufale atu ma tele aiga e tatau ona faʻamanatu eseese.

E ui i luitau, ae o loo tumau pea le olioli ma le agaga o le Eid al-Fitr.Mai sasa'e e o'o i sisifo, ua fa'apotopoto le au Musalimi e fa'amanatu le fa'ai'uga o le masina o le anapogi, tatalo ma le mafaufau loloto.Eid Mubarak!


Taimi meli: Apr-18-2023