Pe a faatusatusa i le vaitau o le flu i le lalolagi atoa i le 2009, o le tulaga ogaoga o loʻo i ai nei i le lotolotoi o le COVID-19 e fai si maualalo.

Faʻatasi ai ma le faʻavaivaia o le pathogenicity o le Omicron variant, o le faʻateleina o le faʻaogaina o tui, ma le faʻatupulaia o le poto masani o le faʻamaʻi ma le puipuia, o le fua faatatau o falemaʻi, maʻi ogaoga poʻo le oti mai Omicron ua matua faʻaitiitia, Tong Zhaohui, sui peresitene o Beijing Chaoyang Fai mai le falemai.

"O le suiga ole Omicron e masani ona aʻafia ai le manava pito i luga, e mafua ai auga vaivai e pei ole tiga o le faʻaʻi ma tale," o le tala lea a Tong.E tusa ai ma ia, i le faʻaauau pea o le faʻamaʻi i Saina, o mataupu mama ma leai ni faʻaaliga na mafua ai le 90 pasene o le aofaʻi o faʻamaʻi pipisi, ma e itiiti ifo tulaga faʻapitoa (faʻaalia foliga o le niumonia).O le vaega o mataupu ogaoga (e manaʻomia le faʻaogaina o le okesene maualuga poʻo le mauaina o le ea e le faʻalavelave, faʻafefe) na sili atu ona laʻititi.

"E matua ese lava lenei mea mai le tulaga i Wuhan (i le faaiuga o le 2019), lea na mafua ai le afaina o le amataga. E ui o le taʻamilosaga o loʻo iai nei i Beijing o loʻo faʻaalia ai naʻo ni nai mataupu ogaoga e manaʻomia ni ventilator e tuʻuina atu ai le manava i falemaʻi filifilia, ”o le tala lea a Tong.

"O vaega vaivai e pei o tagata matutua o loʻo i ai tulaga faʻamaʻi, gasegase o le kanesa i lalo o le chemoradiotherapy, ma fafine maʻitaga i le tolu masina e masani lava e le manaʻomia se togafitiga faʻapitoa ona latou te le faʻaalia ni faʻailoga manino pe a uma ona aʻafia i le novel coronavirus. e ala i tulaga ma masani mo naʻo i latou o loʻo faʻaalia faʻailoga poʻo i latou o loʻo i ai ni suʻesuʻega CT scan mama," o lana tala lea.

2019

Taimi meli: Tes-15-2022