Saina fesoasoani i le lalolagi i tui

I lana savali i le fonotaga muamua a le fono faavaomalo i le COVID-19 tui felagolagomaʻi na faia e ala i vitiō fesoʻotaʻiga i le Aso Tofi, na folafola ai e le Peresetene Xi Jinping Saina o le a tuʻuina atu le 2 piliona tui o le COVID-19 tui mo le lalolagi ma le $ 100 miliona mo le polokalame COVAX.
O sao lata mai nei a Saina i le taua o le lalolagi faasaga i le novel coronavirus;le atunuu ua uma ona tuuina atu i le lalolagi le 700 miliona tui tui.
Saina-fesoasoani-lalolagi-i-vaccines
Na taitaia e le Fono a le Setete ma le Minisita o le Va i Fafo Wang Yi, o le mea na tupu muamua na fautuaina e le Peresetene Xi o se vaega o le tele o faiga e lagolago ai le lotogatasi o le lalolagi e tetee atu i le mataʻutia i le Global Health Summit ia Me 21.
O le fonotaga na faʻapotopotoina ai minisita mai fafo poʻo ofisa o loʻo nafa ma le galulue faʻatasi o tui mai atunuʻu eseese, sui mai faʻalapotopotoga faʻavaomalo, e aofia ai Malo Aufaatasi, faʻapea foʻi ma kamupani talafeagai, tuʻuina atu ia i latou se faʻavae e faʻamalosia ai fefaʻatauaiga i luga o le tuʻuina atu ma le tufatufaina atu o tui.
Ina ua tatalaina lana 2021 World Trade Statistical Review ia Iulai 30, na lapataia e le Faalapotopotoga o Fefaatauaiga a le Lalolagi e faapea o fefaatauaiga i oloa na paʻu i le 8 pasene i le tausaga talu ai ona o le aafiaga o le COVID-19 pandemic ma le fefaatauaiga i auaunaga na faaitiitia i le 21 pasene.O lo latou toe faʻaleleia e faʻalagolago i le vave ma le saʻo o le tufatufaina o tui COVID-19.
Ma i le Aso Lulu, na valaʻau ai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi i atunuu mauʻoa e taofi a latou osofaʻiga faʻamalosi ina ia mafai ai e le tele o tui ona o atu i atunuʻu e le o atinaʻe.E tusa ai ma le WHO, o atunuu maualalo tupe maua ua na o le 1.5 tui mo tagata uma e 100 ona o le leai o ni tui.
E sili atu nai lo le inosia o nisi atunuu mauoa e sili atu le faitau miliona o tui o tui e muta i fale teu oloa nai lo le tuuina atu mo e le tagolima i atunuu matitiva.
Fai mai, o le fono o se faʻamalosiaga mautinoa mo atunuʻu atinaʻe o le a sili atu ona latou mauaina tui puipui, aua na maua ai e atunuʻu o loʻo auai ma faʻalapotopotoga faʻavaomalo le avanoa e fesoʻotaʻi tuusaʻo ai ma le tele o Saina o loʻo gaosia tui - o latou gafatia gaosiga faʻaletausaga ua afaina. 5 piliona tui i le taimi nei - e le gata i sapalai tuusaʻo o tui ae faʻapea foʻi le galulue faʻatasi mo a latou gaosiga faʻapitonuʻu.
O sea feiloaiga i le taimi nei ma ona taunuuga aoga e matua ese lava ma faleoloa lauga na talimalo ai nisi o atunuu mauoa i le mauaina o tui mo atunuu tau atiaʻe.
I le vaʻaia o le lalolagi o se faʻalapotopotoga ma se lumanaʻi fefaʻasoaaʻi, e masani lava ona fautuaina e Saina le felagolagomaʻi ma le lotogatasi faavaomalo e foia le faʻafitauli o le soifua maloloina lautele.O le mafuaaga lena o loʻo ia faia mea uma e mafai e fesoasoani ai i atunuʻu faʻaletonu e tau faasaga i le siama.

Taimi meli: Aukuso-06-2021